fbpx

Cryotherapie voor sport

Sport

Veel gerenommeerde topsporters omarmen de voordelen van Whole Body Cryotherapie, waaronder:

  • Cristiano Ronaldo
  • Rico Verhoeven
  • Lebron James
  • Max verstappen
  • Koen Verwey
  • Michael Phelps

Deze atleten maken gebruik van Whole Body Cryotherapie als onderdeel van hun herstel- en prestatieverbeteringsregime.

Wetenschappelijke Onderbouwing: Al jarenlang verricht de wetenschap grondig onderzoek naar de effecten van Whole Body Cryotherapie op het menselijk lichaam. Deze vorm van cryotherapie heeft aantoonbaar positieve resultaten bij het verminderen van ontstekingen en pijn, vooral bij aangedane zachte weefsels zoals pezen, gewrichten, en spier-botverbindingen. Bovendien versnelt Whole Body Cryotherapie het herstelproces, wat resulteert in een verminderde behoefte aan ontstekingsremmende middelen en pijnstillers. Wanneer gecombineerd met fysiotherapie, draagt cryotherapie zelfs bij aan een verkort herstel na sportblessures.

Deze bevindingen zijn afkomstig uit een uitgebreide desktopstudie getiteld “Whole-Body Cryotherapy in Athletes: From Therapy to Stimulation. An Updated Review of the Literature.” Deze studie heeft de resultaten van maar liefst 66 wetenschappelijke onderzoeken samengebracht om de impact van Whole Body Cryotherapie op het lichaam en sportprestaties te analyseren. Voor het volledige onderzoek, kunt u terecht op: www.ncbi.nlm.nih.gov.

 

Sport

Cryotherapie wordt steeds populairder in de sportwereld, omdat het atleten kan helpen bij het verbeteren van hun prestaties en herstel. Hier zijn vier voordelen van cryotherapie op het gebied van sport:
1. Versneld spierherstel: Intensieve training en competitie kunnen leiden tot spierpijn en ontsteking. Cryotherapie kan helpen bij het verminderen van deze symptomen door de bloedvaten te vernauwen en de bloedcirculatie te beperken, waardoor zwelling en ontsteking worden verminderd. Na de behandeling verwijden de bloedvaten zich, waardoor voedingsstoffen en zuurstof naar de beschadigde weefsels worden gebracht, wat het herstelproces versnelt.
2. Verminderde vermoeidheid: Cryotherapie kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid na inspanning door het bevorderen van een sneller herstel van de spieren. Dit kan atleten in staat stellen om sneller terug te keren naar hun trainingsschema en hun prestaties te verbeteren.
3. Verbeterde flexibiliteit en mobiliteit: Regelmatige cryotherapie-sessies kunnen bijdragen aan het verbeteren van de flexibiliteit en mobiliteit van atleten. De koude temperaturen kunnen helpen bij het verminderen van spierspanning en het verbeteren van de bewegingsvrijheid in gewrichten, wat kan leiden tot betere sportprestaties en een verlaagd risico op blessures.
4. Verhoogde mentale scherpte: Cryotherapie kan ook voordelen hebben op het gebied van mentale scherpte en focus. De behandeling kan helpen bij het vrijkomen van endorfines, wat kan leiden tot een verbeterde stemming en alertheid. Dit kan atleten helpen om beter gefocust en gemotiveerd te blijven tijdens trainingen en wedstrijden.
Hoewel cryotherapie veelbelovende voordelen biedt voor atleten, is het belangrijk om te onthouden dat het slechts één aspect van een algehele trainings- en herstelstrategie is. Atleten moeten ook aandacht besteden aan andere aspecten van hun gezondheid en welzijn, zoals goede voeding, voldoende slaap en passende trainingsmethoden.

Cryotherapie is dé behandeling voor sporters om beter te presteren. Het lichaam herstelt sneller na een intensieve inspanning. Door cryotherapie krijgen je spieren extra zuurstof, worden afvalstoffen sneller afgevoerd en zorgen extra hormonen voor een helende werking.

Door deze voordelen ben je eerder hersteld voor een volgende training, terwijl de kans op blessures ook minder wordt. Dit alles bereik je in slechts drie minuten!

De therapie is enorm populair in de topsportwereld. Grote voetbalclubs zoals Manchester United en Real Madrid maken gebruik van de speciale cabines om het herstel van de spelers optimaal te laten verlopen. Cryotherapie is niet alleen booming in de voetbalwereld, want ook wielrenners, schaatsers en basketballers van het allerhoogste niveau maken gebruik van deze methode.

Sporters die Whole Body Cryotherapie in hun trainingsschema’s hebben opgenomen, geven aan dit vanwege onderstaande effecten te doen:

1. Fitter en scherper.
Whole Body Cryotherapie maakt dat je meer zuurstof hebt en je lichaam in betere conditie is. Ook je concentratie verbetert ervan. Dat dit van positieve invloed is op je sportprestaties mag duidelijk zijn.

2. Sneller herstel.
Je lichaam herstelt sneller van wedstrijden en trainingen waardoor je er minder last van hebt en eerder klaar bent voor je volgende training of wedstrijd. Je trainingsprogramma kan dus intensiever worden wat je prestaties zal verbeteren.

3. Beter herstel.
Je herstelt niet alleen sneller maar ook beter, op dieper niveau. Whole Body Cryotherapie geeft je spieren extra zuurstof, afvalstoffen worden sneller afgevoerd, extra hormonen en enzymen zorgen voor een helende werking. Door kwalitatief beter herstel ben je als sporter ook minder gevoelig voor blessures.

4. Minder pijn.
Sporters die intensief hun sport beoefenen hebben veelal pijnklachten. De meeste sporters leren hiermee leven en/of gebruiken pijnstillers. Whole Body Cryotherapie blijkt heel vaak te werken als een natuurlijke pijnstiller. Enerzijds vermindert het pijngevoel van regelmatig cryotherapie, anderzijds neemt de pijn ook daadwerkelijk af door het intensievere herstel.

5. Effectiever en aangenamer dan een ijsbad.
Al tientallen jaren gaan veel topsporters in een ijsbad, ook vanwege bovengenoemde redenen. Alleen moet je best lang erin liggen, duurt het herstel van een ijsbad al gauw 24 uur en het is niet erg aangenaam. Een cryotherapiesessie duurt maar 3 minuten, is veel aangenamer dan natte kou en je bent er binnen een kwartiertje van hersteld.

Onze slogan is : TRAIN TRACK RECOVER REPEAT

Voor meer informatie over het soort trainingen wat wij aanbieden ga dan naar http://www.firegym.nl

De voordelen

Versneld spierherstel

De extra hormonen die aangemaakt worden bij cryotherapie hebben een helende werking en zorgen hiermee voor een sneller herstel van je lichaam.

Verminderde vermoeidheid

Cryotherapie zorgt ervoor dat de spieren extra zuurstof krijgen. Er wordt meer bloed naar de spieren gestuurd.

Voorkomen blessures

Door de snellere afvoer van de afvalstoffen, het extra zuurstof dat naar de spieren wordt vervoerd en de helende werking van de extra hormonen, wordt de kans op blessures flink verminderd!

Verbeterde flexibiliteit en mobiliteit

Verhoogde mentale scherpte